مقاومت مصالح
درس مقاومت مصالح، یکی از دروس مهم و پایه در رشته مهندسی عمران است که به بررسی و اندازهگیری مقاومت و پایداری مصالح مورد استفاده در ساختمانها و سازهها میپردازد. اکثر سازههای مهندسی که در صنعت و زندگی روزمره به کار میروند، مانند شفتها، فلنجها و آرماتور در سازههای بتنی، تحت تنش، خمش و پیچش هستند و دانستن این که آیا این سازهها توانایی تحمل بارهای وارده را خواهند داشت، از اهمیت بالایی در زمینه طراحی و بهرهبرداری از سازههای مذکور برخوردار است.
هدف اصلی درس مقاومت مصالح این است که یک مهندس بتواند سازههای تحت بارگذاری را تجزیهوتحلیل کند. مهندسان عمران با یادگیری این درس با خواص مکانیکی و فیزیکی مصالح آشنا میشوند و میتوانند مصالح مناسب برای ساخت سازههای مختلف را انتخاب کرده و طراحی و ساخت سازههایی با عمر طولانیتر و پایداری بیشتر را برعهده گیرند. از طرفی صنعت ساختمانی به دلیل تقاضای بالا برای ساخت سازههای بیشتر و بهتر، به سرعت در حال پیشرفت است. بنابراین نیاز است تا دانشجویان با یادگیری مقاومت مصالح، با آخرین تکنولوژیها، مصالح و روشهای ساخت سازهها آشنا شده و در صورت لزوم، از آنها بهره بگیرند.
در این فایل آموزشی محاسبات مربوط به تنش، کرنش، خمش، پیچش و برش در ۲۹۵ اسلاید به صورت کامل توضیح داده میشود. در هر درس سعی شده است کلیه مطالب در وهله اول تدریس شده و در وهله دوم با ارائه یک مثال و حل تشریحی آن، تکنیک کاربرد فرمولها و ارزیابی مساله آموزش داده شود. انتخاب مثالها و مفاهیم آموزشی بر اساس تکرار آنها در امتحانات و اهمیت آموزشی آنها بوده است. محتوای آموزشی مورد نظر کاملا جامع بوده و کلیه نکات آموزشی لازم را در بر دارد که یا در خلال تدریس ذکر شدهاند یا در خلال حل مساله آموزش داده شدهاند که به نظر میرسد دانشجو را از خواندن کتابهای حجیم مرجع بینیاز میکند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.